2020 COVID19 : Historic Rally Promotions maakt balans.

2020 COVID19 : Historic Rally Promotions maakt balans.

COVID19 heeft onze hele samenleving on hold gezet, en niet in het minst de autosport. De activiteiten van HISTORIC RALLY PROMOTIONS zijn dit jaar dan ook beperkt gebleven, maar wel uiterst ...

Read More

HISTORIC RALLY PROMOTIONS 2019  Podium in Rallye du Mont Blanc VHC

HISTORIC RALLY PROMOTIONS 2019 Podium in Rallye du Mont Blanc VHC

Kurt Vanderspinnen en Renaud Herman behaalden een zeer mooie derde plaats in de 40ste Rallye du Mont Blanc VHC. Twaalf klassementsproeven, goed voor 170 km tegen de chrono gespreid over twee ...

Read More

Overwinning RS Micky Preview Rallye du Mont Blanc

Overwinning RS Micky Preview Rallye du Mont Blanc

Het team van Kurt Vanderspinnen is het eerste deel van het seizoen 2019 iets minder in de kijker gekomen, ondanks enkele zeer mooie resultaten in Classic Spring Roads en Marathon ...

Read More

Podium tijdens Classic Spring Roads regularity

Podium tijdens Classic Spring Roads regularity

Kurt Vanderspinnen en Bjorn Vanoverschelde Ford Cortina Lotus                       Afgelopen weekend stond het kruim van de regularityrijders aan de start van de Classic Spring Roads, een regelmatigheidsrally met geheim parcours dat zich uitstrekt ...

Read More

Rallye du Mont Blanc – Morzine 2018

Rallye du Mont Blanc – Morzine 2018

Rallye du Mont Blanc – Morzine 2018 Kurt Vanderspinnen en Bjorn Vanoverschelde ABARTH 124 RGT Afgelopen weekend vond in het Franse Morzine de 70ste editie van de Rallye du Mont Blanc plaats. Met ...

Read More

‘Historic Rally Promotions doet een zijstapje naar modern’

‘Historic Rally Promotions doet een zijstapje naar modern’

  Het team Kurt Vanderspinnen en Bjorn Vanoverschelde zal op 6 tot 8 september deelnemen aan de Rallye MONT BLANC Morzine, en dit met een ABARTH 124 RGT! Neen, niet met een versie ...

Read More

Archief

Na een succesvolle eerste helft van het seizoen, maakt Historic Rally Promotions gebruik van de rustige periode in de rallykalender, om even te proeven van ervaring op circuit, en wel met de F2 Brabham BT35 van 1972.

De auto zal aantreden tijdens het ‘Zolder Race Festival’ op 15-17 augustus in de Graf Berge von Trips Pokal, een serie voorbehouden voor historische eenzitters.

Kurt Vanderspinnen vertelt : ‘Na een eerste kennismaking met deze bijzondere wagen tijdens enkele track-days, leek het me tijd om de auto eens in competitie in te zetten. De Berge von Trips Pokal is een mooie serie waar zo’n 35 auto’s aan deelnemen. Wij kijken uit naar het weekendje Zolder, uiteraard iets helemaal anders dan de gebruikelijke rallypaden, maar een mooie uitdaging’.

image002

De Berge von Trips Pokal rijdt de kwalificaties op zaterdag (16/08/2014) om 09:00 en om 13:30. De races vinden plaats op zaterdag om 17:00 en op zondag (17/08/2014) om 10:40.

In het verder verloop van het seizoen 2014 zal Historic Rally Promotions uiteraard weer op diverse rallypaden te vinden zijn.

Zo zullen vader en zoon Gevers op 30 en 31/08 aan de start komen in de Rally van Kasterlee. Freddy zal de Alfa Romeo GTV6 delen met Nico Weyens in de short rally, en zoon Michael zal de Ford Cortina GT inzetten in de regularity wedstrijd.

Het team Crucifix – Lambert zal hun campagne in de FIA Trophy for Regularity Rallies, zeg maar het Europese kampioenschap, verderzetten met de Ford Cortina Lotus. Er blijven 5 rally’s over (Polen, Asturias, Elba, Olympic en Rally of the Test) om hun uitstekende positie te verdedigen. Na 3 rally’s is Christian Crucifix tweede geklasseerd bij de piloten, en Joseph Lambert voert de leiding aan bij de co-piloten.

In september zullen Kurt Vanderspinnen en Bjorn Vanoverschelde de strijd aangaan in de Coupe des Sources rally met de Ford Cortina GT.

Een weekje later wordt de Alfa Romeo Guiletta Sprint buitengelaten voor de Westhoek Classic, georganiseerd door de familie Vanoverschelde. Het zal dan Anton Dupan zijn die Kurt Vanderspinnen zal bijstaan om de talloze valstrikken te omzeilen.

Later op het seizoen staat, zoals gebruikelijk nog de Rallye du Var (Ford Escort Mk1) al zeker op het programma, evenals de afsluiter, Saint Nicolas Rally (Ford Cortina GT).

De tweede helft van het seizoen is dus al goed gevuld. Bij Blix Motorsport, dat instaat voor de preparatie en onderhoud van alle auto’s, is het dus een drukke zomer.

 

 

Comments are closed.

Sponsors

3 Generations of Ford Rally Cars in Ypres Historic 2013

Photo’s