2020 COVID19 : Historic Rally Promotions maakt balans.

2020 COVID19 : Historic Rally Promotions maakt balans.

COVID19 heeft onze hele samenleving on hold gezet, en niet in het minst de autosport. De activiteiten van HISTORIC RALLY PROMOTIONS zijn dit jaar dan ook beperkt gebleven, maar wel uiterst ...

Read More

HISTORIC RALLY PROMOTIONS 2019  Podium in Rallye du Mont Blanc VHC

HISTORIC RALLY PROMOTIONS 2019 Podium in Rallye du Mont Blanc VHC

Kurt Vanderspinnen en Renaud Herman behaalden een zeer mooie derde plaats in de 40ste Rallye du Mont Blanc VHC. Twaalf klassementsproeven, goed voor 170 km tegen de chrono gespreid over twee ...

Read More

Overwinning RS Micky Preview Rallye du Mont Blanc

Overwinning RS Micky Preview Rallye du Mont Blanc

Het team van Kurt Vanderspinnen is het eerste deel van het seizoen 2019 iets minder in de kijker gekomen, ondanks enkele zeer mooie resultaten in Classic Spring Roads en Marathon ...

Read More

Podium tijdens Classic Spring Roads regularity

Podium tijdens Classic Spring Roads regularity

Kurt Vanderspinnen en Bjorn Vanoverschelde Ford Cortina Lotus                       Afgelopen weekend stond het kruim van de regularityrijders aan de start van de Classic Spring Roads, een regelmatigheidsrally met geheim parcours dat zich uitstrekt ...

Read More

Rallye du Mont Blanc – Morzine 2018

Rallye du Mont Blanc – Morzine 2018

Rallye du Mont Blanc – Morzine 2018 Kurt Vanderspinnen en Bjorn Vanoverschelde ABARTH 124 RGT Afgelopen weekend vond in het Franse Morzine de 70ste editie van de Rallye du Mont Blanc plaats. Met ...

Read More

‘Historic Rally Promotions doet een zijstapje naar modern’

‘Historic Rally Promotions doet een zijstapje naar modern’

  Het team Kurt Vanderspinnen en Bjorn Vanoverschelde zal op 6 tot 8 september deelnemen aan de Rallye MONT BLANC Morzine, en dit met een ABARTH 124 RGT! Neen, niet met een versie ...

Read More

Archief

Col de Bleine, Col de Turini, Lantosque, Col de Braus … . Klassementsproeven die elke gepassioneerde rallyliefhebber doet watertanden. Het zijn immers de proeven van de ‘Nacht van de Lange Messen’ van de Monte Carlo Rally.

Ze stonden op het menu van de Rallye Antibes Cote D’Azur VHC het voorbije weekend. Het team van Historic Rally Promotions was er bij met de Ford Escort Mk1 in handen van Kurt Vanderspinnen en Bjorn Vanoverschelde.

De wedstrijd ging van start op zaterdagmiddag in de haven van Antibes onder een stralende zon. Boven de bergen in het hinterland stapelden zich echter dikke wolken op. Dit zorgde meteen voor zware kopzorgen over de bandenkeuze. Er werden lokale onweders verwacht, maar niet noodzakelijk op alle proeven. Het team besliste om te starten op regenbanden, en twee slicks mee te nemen.

Dit bleek een goede keuze, aangezien de eerste twee proeven er inderdaad nat bij lagen. Bij het naderen van de derde proef bleek echter alles opgedroogd, en werden de twee slicks gemonteerd.

Deze tactiek resulteerde in een mooie 4de  plaats na de eerste dag, achter François Delecour in een dikke Audi Quattro, en de lokale specialisten Priori (Talbot Samba Group B) en Bourdais (R5Turbo).

Zondag moesten 6 klassementsproeven worden afgelegd, goed voor meer dan 100 km tegen de klok. Het team ging hard in de aanval, en de tijden maakten de hoop op een podiumplaats gerechtvaardigd. Op KP Lantosque – Coaraze doken echter kleine probleempjes met de versnellingsbak op, zodat de aanval niet verder kon worden ingezet.

Kurt Vanderspinnen : “Vanaf KP6 laat de versnellingsbak het soms afweten, waardoor we tijd verliezen. Dit neemt niet weg dat we genieten van deze fantastische proeven, met constante afwisseling tussen erg snel en uiterst technisch. Het stijgingspercentage is echter zeer hoog, en onze auto heeft een te lange eindoverbrenging om hier echt competitief te zijn. We weten dus wat te doen voor volgend jaar”.

Door de technische problemen diende het team een andere lokale piloot, Paul Borelli met een Talbot Lotus te laten voorgaan, en finishte provisoir als vierde.

Bij het naderen van het poduim werd echter vernomen dat de R5 Turbo van Bourdais niet in aanmerking kwam voor het FIA klassement, wegens niet conform, zodat alsnog de derde podiumplaats behaald werd.

Bjorn Vanoverschelde : “We zijn zeer blij met de 3de plaats, zeker voor een eerste deelname aan deze wedstrijd. De proeven zijn me wel bekend van de Monte Carlo Historique, maar je kan een snelheidsrally  niet  vergelijken  met  een  regelmatigheidsrally.  Ze  kennen  elk  hun  specifieke aanpak in de opmaak van nota’s en met het oog op de Rallye du Var van eind november was deze wedstrijd een uitstekende voorbereiding”.

De volgende afspraak voor het Historic Rally Promotions is de Ypres Historic Rally op 27 en 28 juni, en dit met twee auto’s. Kurt Vanderspinnen en Bjorn Vanoverschelde zullen proberen om de uitstekende prestatie van vorig jaar evenaren (4de algemeen). Voor Steven De Bock, genavigeerd door Nico Weyens, staat het plezier voorop met de Alfa Romeo GTV6.

kurt2015

Rij mee op de openingsproef van dag 2. Plaats 3 lag duidelijk in bereik… Klik hier

Comments are closed.

Sponsors

3 Generations of Ford Rally Cars in Ypres Historic 2013

Photo’s